Avatar

Folkmord.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, juli 04, 2010, 18:57 (5053 dagar sedan) @ Walter Mitty

Stingslig surgubbe för att jag tycker det är fel att vi ska leva flott och billigt på bekostnad av att människor i tex Afrika dör i fruktansvärda cancersjukdomar?


Och hur ända in i helvete kom detta in i diskussionen? Stingslig för att du hittar på en massa skit som inte har med saken att göra.

Om du inte kan inse detta och hålla med mig är du en stor j-a idiot.


Det är så det brukar vara numera med dig. Den som inte håller med Ljusne-Håkan är en jäkla idiot. Jojo, lite diktatorsfasoner som den blide Ljusne-Håkan visar fram. Mysigt.

Nånting jag jag har haft på känn länge. Du skulle kanske inte tveka på att själv sparka ner 10-åriga barn i bottenlösa gruvhål om det skulle sänka din elräkning med 500 spänn på ett år. Kanske det går åt 500 afrikaner i en långsam avrättning för att sänka din eltaxa med 500 kr. Hur tänker du? Vaddå, det är ju bara skitiga niggrer, lika bra att de dör? En krona billigare för varje svartingsjävel som dör, vad bra, det blir många hemkörningspizzor till min svullbuk det, jag behöver inte ens gå utanför dörrn. Jag är helt säker på att du har den inställningen Walter Mitty.


Här har du på ett fantastiskt sätt lämnat all verklighet. Gratulerar.


Jag tycker att alla människor borde ha samma värde och rätt till en någorlunda dräglig tillvaro. Du Walter Mitty är en av de som tycker att slavarbete med garanterat dödlig utgång är bra, så länge det inte är du som är slaven. Många andra tycker exakt lika som du, så är det ju. Väldigt rakryggat av dig ändå att berätta var du står. Så gör alltid jag med.


Du hittar på så att du tror på det själv.


PS Vindkraft, vattenkraft och solkraft skitar inte ner, ingen dör i cancer av den hanteringen. Du är en stor skitsnackare Walter Mitty. Försök att tänk lite längre än magen räcker.


Ja, hur var det nu med denna lilla tråd. Var det inte Hr Ljusne-Håkan som beklagade sig för att en eventuell lekplats för strömming riskerade att förändras?

Tyvärr är det så att vindkraft skapar problem, med ljud och för em del störande utseende. Dessutom är verkningsgraden än så länge så låg att den inte är lönsam.

Vattenkraft ... har du inte sett vilka ingrepp i naturen den medfört?

Och Solkraft, hur har du tänkt ta tillvara den energin? Med solceller som på lilla båten? Och hur tror du att det är med tillverkningen av dessa solceller? De kanske tillverkar sig själva, i uthuset?
De vanligaste solcellerna är kiselbaserade, det finns några olika varianter, men hur man än vrider på det är det en dyr och energikrävande process, som dessutom skitar ner ordentligt. Cancerogent ... jodå.
Det finns solceller som är baserade på andra halvledarmaterial - den tillverkningen är ännu värre.

Dessutom är det svårt att på ett vettigt sätt lagra såväl solenergi som vindenergi. Batterier? Oavsett vilka så är de i sig en ren miljökatastrof.
(och vem tror du tillverkar dessa? Och får obotliga skador ..? Inte hr Ljusne? Inte i Afrika (var du nu fått dessa tossigheter ifrån) utan i Asien. ).
Vattenmagasin? Sådana har aldrig gått att genomföra i någon större skala av två skäl:
- lokalbefolkningen vill inte.
- det blir för dyrt, tex ger ett vanligt vattenkraftverk mer tillbaka per investerad krona.

Dags att vakna upp Ljusne-Håkan, istället för att hitta på skit om andra.

Walter


Tss. Jag har rätt i allt jag skriver även om det är väldigt burdust och rakt på sak. Det går inte att jämföra skadorna en kraftsverksdamm gör, de är väl enbart estetiska, med de fruktansvärda oreparabla skador som uranbrytning ger på natur, människor och djurliv. De där stackarna är dödsdömda i genearationer framåt. Och var avfallet ska ta vägen, det har ingen nån vettig lösning på.

Jag erkänner att även jag tänkt som Walter Mitty och massor av andra, att kärnkraft nog är både rent, säkert, och framförallt billigt för oss fina svenskar. Men efter att ha satt mig in i hanteringen med uranbrytning har jag tänkt om. Vi har ett enda gemensamt jordklot där alla borde får leva längre än några år efter att de börjat i uranbrytningen. Det som sker där är rena folkmorden, och vi med vår rena och lyriska kärnkraftslängtan är indirekt folkmordsgeneralerna, vad skiljer oss egentligen från Idi Amin eller Hitler?

Och det här med stingslig gammal surgubbe? Tror du, Walter Mitty, att om jag var yngre skulle ha den inställningen du har, att inget är gratis, och en massa uran-canserdöda negrer är en kostnad vi gärna tar? Min dotter är 20 år, hon tycker inte det är rätt alls, inte hennes fästman, inte alla hennes 100-tals kompisar heller. Stingsliga gamla gubbar menar jag är såna som tycker att inget ska ändras, hade jag kärnkraft igår vill jag ha det i morgon med, oavsett om 10.000-tals människor dör av det. För att från min sida avsluta denna diskussion lite skämtsamt säger jag: "den som sat han vat".

Nu har jag sagt mitt om detta. Vore intressant ändå att veta vad fler än Walter Mitty och jag själv tänker.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum