Avatar

Öresundstwist

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, fredag, juli 02, 2010, 20:35 (5054 dagar sedan) @ Walter Mitty
Ändrad av Ljusne-Håkan, fredag, juli 02, 2010, 21:18

Utan att ta del i strömming - sill debatten så är det väldans synd om sillströmmingen finge uppväxtproblem. Bättre bygga några kärnkraftverk, de är mycket bättre. Och miljövänliga.

/Walter
kärnlyriker

Kärnkraften är nog bra för oss, om det inte går åt h-e pga dyngfull personal, så har det gått till på ett mig närbeläget kärnkraftverk.

Men hurdant liv ger uranbrytningen för de gruvarbetarslavar som bor i de länder där uran bryts? Vad kan genomsnittslivslängden vara? Hur mycket missbildade barn föds? Föds barn alls där? I hur många tusen år kommer deras fd jordbruksmark att vara förgiftad?
Jag är helt säker på att om Walter Mitty fick läsa i sin lokaltidning att nu ska det börjas brytas uran i 50 gruvor och dagbrott, samt byggas massor med krosserier runt hans hem, så Walter och hans barn fick andas radioaktivt stendamm och dricka förgiftat vatten varje sekund på dygnet, då skulle han inte alls tycka att det var miljövänlig poesi med uran. Kanske det tom vore så att Walter Mittys el stängdes av helt, och all producerad ren och fin elström i stället leddes i feta kablar till Afrika? Vore det lika trevligt och renligt med kärnkraft då?

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum