engagement och energi....

av Walter Mitty, måndag, juli 05, 2010, 10:42 (5052 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Mobbare. Ja jävlar.
Att många får slita i fruktansvärda förhållanden i gruvor som ganska snabbt får dem att bli både sterila och att sedan dö en för tidig död bara för att vi i höga nord ska leva flott gör mig väldigt upprörd.
Att somliga tror kärnkraft är så rent, fint och säkert att de blir helt lyriska gör mig typ förbannad. Det är en mildare variant på Hitlers herrefolkstänkande.

Att herr Idiot1 och Idiot2 sen påstår att jag påstår att tillverkningen av tex solceller är helt igenom miljövänligt gör mig trött. Nåt dylikt har jag aldrig påstått. Jag säger bara att av allt jävligt så är skadorna av uranbrytningen det värsta. Vi får knappast läsa en promille om allt elände gruvarbetarna världen över utsätts för.
Att Walter Mitty tycker det är helt rätt med kärnkraft är väl inget konstigt heller. Det tycker ju många andra med, Maud Olofsson tex.


Ja, du Håkan. En mobbare är du. Det har du visat i flera trådar det senaste året, innan dess fanns inget sådant (av det jag följt).

När dina argument tryter hittar du på om andra, påstår en massa skit. Och blir sen förbannad över dina egna påhitt. Varefter följer det sedvanliga mönstert med personangrepp, användande av starka tillmälen osv. Suck.

I frågan om energiförsörjning blandar du ihop olika saker. Som tex kärnkraft och uranbrytning - att det finns exempel på uranbrytning som sker under orimliga villkor för människor och natur har inget med frågan om kärnkraft eller ej, eller menar du att det är omöjligt att bryta uran på ett bra sätt? Mycken gruvdrift i 3:dje världen sker på helt vedervärdigt sätt, oberoende av vad det är som bryts, det finns gott om exempel när det gäller kol, metaller, salt osv. Tror du att kol, metaller och salt inte är farliga så bedrar du dig ordentligt. Men vore det skäl att stoppa gruvdrift överhuvudtaget så finge vi problem direkt.

Västvärlden, och Sverige i synnerhet, är helt beroende av billig energi. Det finns inte en chans att "sol, vind och vatten" kan lösa detta, däremot kan de vara bra komplement, och på sikt kanske bli riktigt effektiva. Men det måste finnas en stor basförsörjning av energi, där idag huvudmöjligheterna utgörs av kol, olja, vatten och kärnkraft. I Sverge anses möjlighetena att bygga ut mer vattenkraft vara små. I många länder i Europa är det helt obefintliga.
Olja och kol har vittgående skadeverkningar (slutförvaring: här har du något att tänka på!), men då de på kort sikt är billiga är det ett lätt val vilket skett på många håll i världen.

Alternativet till detta är ett lågenergisamhälle, vars konsekvenser de flesta inte skulle acceptera.

Då det är litet hopp om att det verkligen går att resonera med dig, med alla dina påhitt, personangrepp, tillmälen, ... så avslutar jag min del i denna tråd här och nu.


Walter
energisk


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum