Avatar

Sommar

av Håkan, Göteborg, torsdag, juli 15, 2010, 19:49 (5056 dagar sedan) @ Pinja

Roligt med en bild på dig, Pinja, liksom på dina två minidrufsor.

Jag, liksom alla andra förmodar jag, har skapat mig en mental bild av dig och ditt utseende genom våra skriverier på planket, men du ser inte alls ut som jag trodde...men du duger bra ändå. (Smiley förstås)

Sitter just och svettas i värmen i Göteborg och håller just därför på att fylla badkaret för att ta mig ett svettdrivande bad och sedan blir det nog en whiskyågingerale på balkongen i kvällssolen. Funderar på att jag kanske måste resa till långtbortaland redan nästa vecka på ett jobb som nog kommer att kräva blängande i två-tre veckor - skulle egentligen hellre varit på en del småblängarjobb härhemmavid och kunnat segla lite däremellan, men ett större uppdrag med mer pengar är å andra sidan välkommet - efter att i tre veckor ha sprätt pengar på båt och drufs och drufsor som en berusad sjöman i en stor del av Bohuslän, ju.

Hade lite problem med dålig kylning av motorn under sista delen av segelperioden, och i går fick jag rensat min värmeväxlare på båtmotorn med hjälp av en trevlig och effektiv tekniker från Mitab, ett helt litet lass jox av havstulpaner och musselskal och annat biologiskt fick han ut och efter återmontering skvalar det sjövatten ihop med avgaserna som aldrig förr så nu kan man nog lita på motorn igen.

När vi kom tillbaka till Rörö förra veckan hade vi gått för motor från Skärhamn i rak stark motvind (som alltid, håhåjaja) och rätt skvalpigt och motorn var lätt överhettad och jag visste att den skulle vara opålitlig i hamnmanövrerna. Mycket riktigt dog den just som jag siktat på en lämplig bryggplats. Ropade till mina drufsor som stod på fördäck att hålla i sig och med cirka tre knop rammade vi bryggan och klättrade halvvägs upp på den.
Inga skador på båten annat än lite ytligt skrap på gelcoaten lyckligtvis, Maxin är en stark sak, och med hjälp av båtgrannar förtöjde vi och allt blev lugnt igen.
Men träplankan på bryggan sprack och fick ett djupt märke och det döpte jag och drufsorna till Jagularhacket och det kan numera beskådas på Rörö brygga alldeles nedanför Fiskeboa.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum