Avatar

Sommar

av Nitgubben, måndag, juli 19, 2010, 23:06 (5051 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Jodå, jag paddlar kajak nästan varje kväll. Jag har oftast med mig en liten kajak kallad Kiwi som tillverkades av firma Perception i England. Den är inte ens tre meter lång och får plats på däck. Tyvärr så har de upphört med den modellen men en som bara är ngt litet längre går att få. Kolla med Swima Sport i Solna.

Du blir avundssjuk med all rätt L-H. Senast nu ikväll paddlade jag i två timmar härifrån Gö fiskehamn dit jag kom igår. När jag paddlat upp gnm en å och kommit in i en liten sjö tänkte jag att flera av mina bästa stunder på egen hand har jag haft i min lilla kajak och samma dag som den ger upp kommer jag att köpa en ersättare.

Gö fiskehamn är en total idyll så när som på den sten som jag helt oväntat stötte i strax utanför hamninloppet. Båten hoppade mkt litet och farten var mkt låg men chocken var ändå stor. Jag kommer att rapportera det inträffade till en viss herre författare till en seglingsguide till Blekinge. Enligt honom kan man lika gärna gå på båda sidor om ett gult märke härutanför. Det är inte min uppfattning.

Nitgubben anser att nya HR310 har en felkonstruerad akter. Det är litet lustigt att du frågar om det L-H för jag såg faktiskt en sådan båt i Falsterbokanalen när jag passerade där för 10 dgr sedan. Den har faktiskt en helt öppen akter och t.o.m. sitbrunnsbänkarna är helt öppna bakåt. Sittbrunnen nedanför bänkarna går att stänga med en löstagbar lucka bakåt tror jag men förklara det där med att bänkarna inte har ngt avslut akteröver den som kan.

Det är alltå så illa att inte bara flaskan med dundret som står på sittbrunnsdurken riskerar att åka i havet utan även glaset som står på sittbrunnsbänken.

Nu kommer det en litet vindil hör jag men i stort sett har det varit underbara dgr på min tur. I morgon far jaq ännu en dag österut men sedan börjar återtåget vid första dag med ostlig vind. Der har varit ovanligt många sådana denna juli och måtte de inte vara slut nu.

En bildberättelse kommer senare med bl.a. bilder på den gamla bogseraren Trio (Sommen) som ligger här bredvid mig.

L


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum