Avatar

S-drev

av Håkan, Göteborg, fredag, juli 16, 2010, 14:40 (5055 dagar sedan) @ Seawolf

Jag kollade detta dagen efter, Seawolf, genom att lossa slangen efter drevet och öppna ventilen och det spolade in vatten snabbt och lätt.
Joxet hade tagit sig hela vägen till värmeväxlaren och jag gissar att det handlar om flera års långsam ansamling eftersom mitt sjövattenflöde nu efter rengöring är klart mer än det varit sedan jag köpte båten för fyra år sedan.

Med gummijollens stora pump som kan både trycka och suga jobbade jag också med att blåsa och suga genom värmeväxlaren och lyckades märkbart öka genomströmningen, och motorn gick någorlunda i normal temperatur på hemvägen på söndagen, alltså inget Jagularhack i hemmabryggan.

Ett sjövattenfilter är naturligtvis en bra idé, och nu funderar jag på var det skall sitta - före eller efter impellerpumpen?
Enligt Mitab-teknikern har nyare VP ett sådant filter efter pumpen medan något äldre hade det före - eller om det var tvärtom... och i flera fall berodde placeringen helt enkelt på var det fick plats utan att för mycket öka motorns inbyggnadsmått.

Några upa-åsikter?

Håkan
välkyld


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum