Avatar

Sommar

av Nitgubben, torsdag, juli 15, 2010, 22:01 (5056 dagar sedan) @ Håkan

Har ägnat dagen åt just ingenting. Vaknade tidigt, strax efter 04, då Argo och den stora Nimbusen bredvid började tugga på varandra. En oväntad och inte helt svag ostan hade tagit tag i oss alla på Bolagsbryggan på Tärnö. Efter det fick jag inte en blund i ögonen. Ångesten över när ankaret skulle släppa höll mig vaken.

Även min lilla kajak hade börjat stöta i Argo så den fick jag lyfta upp på däck där den borde ha hamnat redan efter gårdagskvällen fina tur. Jag upplevde för första gången dessutom det av signaturen Håkan så förhatliga akterklucket och delar numera en av dennes uppfattningar.

Fram emot kvällen blev jag med båt hämtad av en gammal bekant som bor så fint man bara kan vid vattnet öster om Karlshamn. Efter god mat med diverse dryckjom sitter jag nu i Argo och skriver dessa ord.

I morgon efter morgondoppet bär det av till Karö vid Ronneby. Så långt kan jag rekommendera Blekinge skärgård. Här finns mer skärgårdskänsla än kanske en del tror. Just nu passerar en gammal fiskebåt med sitt fina ljud (nej ingen riktig tändkula) här utanför. Hoppas att natten blir lugn. Med endast ett häckankare (Delta förstås) mellan mig och katastrofen är det lätt att bli litet nojig.

L


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum