Avatar

S-drev

av Seawolf @, fredag, juli 16, 2010, 12:59 (5055 dagar sedan) @ Håkan

Jag har under åren drabbats av igensättningar i mitt kylvattenintag i S-drevet till MD2002. Drevet har gott om intagsöppningar i sig, och det finns alltid något som släpper igenopm vatten. Men havstulpaner och små musslor och annat oknytt växer på insidan av dessa öppningar och när man rensar dem på vintern faller mycket ner i botten på drevets insida och torkar. På våren flyter allt detta upp och samlas där drevets kylvattengenomföring sitter, och täpper detta enda lilla hål, som dessutom är helt oåtkomligt.
Botemedlet är att bakspola drevet med t.ex. en färskvattenslang med HÖGT tryck i. Man lossar motorns sugslang och kopplar in vattenslangen (med en liten kulventil närmast drevet) och kör på stötvis.

När jag flyttade båten till ostkusten hämnades alla dessa små musslor och havstulpaner en sista gång på bytet till en för dem taskigare miljö, och satte igen drevet hårt, en sista gång, diretkt efter sjösättningen vid provstarten.

OBS: mot det ovanstående problemet hjälper inga filter, felet inträffar innan.

Nödlösningen om man måste vidare för att uppsöka en vattenslang är annars att koppla motorns sugslang till närmsta sjövattengenomföring för pentry eller så.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum