Avatar

Litet kvällsjämmer

av Håkan, Göteborg, fredag, juli 16, 2010, 19:58 (5055 dagar sedan)

Var ute med båten alldeles själv några timmar, ringde Sven-barry för att fråga om han ville hänga med en runda i skärgården men han ville hellre gå på Liseberg, med sin fru dessutom. Konstig människa.

Jag ville dels få upp storseglet en stund för det har haft en del regn på sig medan det varit otäckt och nu är det torrt och fint igen och täckt.
Och så ville jag kolla att motorns kylsystem fungerar och är tätt och det verkar vara helt fint.
Och så gick jag en sväng ner och tillbaka genom Eskils Kanal och förbi Önnereds brygga, en av de gulligaste små vattenvägar man kan tänka sig och med så lummiga öar att man kan tro att man är på det översvämmade bonnlandet i öst i stället för på den grå och karga västkusten där salta sjömän fostras.

Men, men, det där att motorn är mer eller mindre omöjlig att få igång direkt efter stopp då den är genomvarm är ett problem som jag haft sedan ett par år nu. Likaså att tomgångsvarvtalet inte är stabilt just efter att man dragit av då man kommer in i hamnen, det vill sjunka ner mot 500-600 rpm och snudd på att motorn börjar ruska och stoppa innan man fått gasa lite och det stabiliserar sig på 700-800 rpm ungefär. Kan det återigen vara rostskador i pumparna?

Och just i dag ville inte min autopilot styra heller, hoppas att det bara är någon av alla små trådar som är ihopkopplade i ett antal svarta lådor som har lossnat. Annars blir det ännu svårare att gå på toaletten när man ensamseglar.

Har någon annan det lika svårt som jag? Tröstar mig med en ginåtonic på balkongen och upar efter sympati.

Håkan
håhåjaja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum