Nog är det märkligt att ...

av Gunnar S ⌂, onsdag, mars 17, 2010, 12:48 (5174 dagar sedan) @ Rövarn

Uppenbarligen tolkar andra det Du skriver som att någon bakom upa skulle ha mailat dig, hade Du varit tydlig i ditt inlägg hade troligen inte Coppertail behövt ställa en direkt fråga i en annan tråd!

Om jag var tydlig eller inte kan diskuteras. Men nu har jag ju sedn länge förklarat i tydliga ordalag vad jag menar, både här på UPA så alla kan ta del av det, och i mailväxling med dig. Behöver jag köpa annonsplats i DN för ett ytterligare klargörande?
F.ö, hur vet du att det var mig Coppertail åsyftade? Jag vet det inte.

Denna parentes utelämnades, medvetet eller omedvetet, i originalinlägget jag hänvisade till!

Hur skall jag kunna utelämna något jag skrev igår i en text som är flera månader gammal? Det är en omöjighet!

Om jag missuppfattar är av mindre betydelse, det hade vi i så fall kunnat reda ut privat. Troligen hade jag inte ens brytt mig, jag blev nämligen uppmärksammad av andra personer på vad som skrevs i de trådarna. I det fallet har andra medlemmar missuppfattat och förde dessutom upp det i forumet (precis som i denna tråden, därav kopplingen och länkarna), då är vi i ett annat läge! Vad medlemmar gör utanför forumet via mail eller annan kontakt har vi bakom upa inget med att göra, det är ju bara rent trams att försöka likna det vid någon form av moderering, ens när det föregås av 'smyg'!

Om ditt bekymmer är andra medlemmars eventuella missuppfattning kring frågan om jag påstått/antytt/insinuerat att ledningen för UPA modererar och lämnar ut uppgfter vid sidan om vore det väl på sin plats att du dementerar den saken? För vi var väl överens om att det var ett missförstånd?

Vad medlemmar gör vid sidan om är mycket riktigt inte er sak. Det har jag heller aldrig påstått. Men när deras handlingar riktas mot mig, har jag väl rätt att agera, mot dessa?

Du kanske reagerar på att jag använder mig av ordet 'moderera' i sammanhanget. Naturligtvis har du i viss mån rätt, moderera kan bara en moderator, utsedd av forumets ledning göra.
Jag valde ändå att använda ordet eftersom det anmärkningvärda var att de personer som mailade mig och ville att jag skulle tiga i invandringsdebatterna var sådana personer som tidigare livligt motsatte sig all form av moderering när den dikussionen rasade i UPA´s begynnelse.
De ville ha ett omodererat forum med oändlig takhöjd där allt var tillåtet.
Kort sagt, de lever inte alls upp till sin egen lära, utan i vissa frågor, när det passar, tar de sig friheten att 'moderera' litet vid sidan om, osanktionerat och i smyg.

Ja, vad är det jag försöker antyda? Tyvärr, Gunnar, i mina aningar ingår inte Du! Jag tänkte bara försöka mig på samma taktik som så många andra av Er håller på med, tydligen lyckades jag ganska bra!

Vad du menar med ovanstående är ett fullständigt mysterium. Inlägget handlade väl i högsta grad om mig, dessutom med två länkar till gamla inlägg signerade Gunnar S. Du skriver 'er'. Det måste ju inbegripa mig. Annars hade du väl skrivet 'dom, dem eller de'?

Är det, för övrigt, din mening att ingen får hänvisa till, eller använda de inlägg och konversationer Du tidigare haft här på forumet?

Men snälla Rövarn. Du och alla får hänvisa hur mycket du/ni vill. Men varför återigen hänvisa till något som var ett missförstånd? När du faktiskt vet bättre.


Det här är en soppa utan dess like och tyvärr Rövarn, du gör den bara värre. Jag har inte läst allt som skrivs här men har förstått att det inte räckte att jag hoppade av, det finns fler som störs av debatterna om främlingsfientlighet och önskar tydligen att den byken skall rensas upp. Eller att den sortens ämnen skall upphöra.
Klart att det bir bråk när tongivande debattörer ständigt driver sådana frågor och när forumledarna själva deltar och dessutom åtminstånde delvis tar ställning i så kontroversiella frågor.

Man hade farhågor kring min opartiskhet när jag utsågs som moderator på Sailguide, med viss rätt.
Och jag förstår mycket väl att en del känner en stark obehagskänsla när du som admin deltar och ibland tar ställning i så känsliga och kontroversella frågor som debatter kring främlingsfientlighet. Krafsen du fick kanske blir en tung börda att bära.
Men det är inte min sak att diskutera UPA´s utformning och profil. Det överlåter jag åt dig och de aktiva medlemmarna.
Jag önskar bara, att när mitt namn dyker upp och länkas till att du väljer med eftertanke.
Och dämed tror och hoppas jag vi kan sätta punkt här.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum