Nog är det märkligt att ...

av Gunnar S ⌂, onsdag, mars 17, 2010, 17:13 (5174 dagar sedan) @ Rövarn

Jag tror (och hoppas) att vi snackar om olika inlägg rörande dina tre första kommentarer. Jag orkar inte bena ut det. Vi har säkert rätt bägge två.

Jag gläder mig åt att vi är överens om att grunden till vårt samtal är ett missförstånd. Och jag har inget emot att du använde dig av detta exemel. Men du kanske kunde ha angett att hänvisningen (länken) går till något som sedermera benats ut av oss två som varandes ett missförstånd. Då hade jag inte reagerat och vi bägge kunde ha använt vår tid till något vettigare än detta tjafs.

Jag jämställer inte främlingsfientlighet med rasism.
I detta forum hittar man ständigt massor av exempel på främlingsfientlighet - vilket förenklat kan uttryckas i att man har inget emot ulänningar, bara dom inte är här utan håller sig hemma i Uland.
Men uttryck av renodlad rasism är det lyckligtvis längre emellan.

Antingen har man inte tänkt igenom saken särskilt noga, eller så blottlägger man sig tydligt när man jämställer främlingsfientlighet med rasism. Det lämnar fältet fritt för massor av övergrepp som man tycker kan rättfärdigas genom att de inte är en rasistisk handling.

Slutligen vill jag lyfta på hatten för främst Walter Mitty och kanske några till som orkar föra en vad som tycks vara en fåfäng kamp för anständighet.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum