VP frågor

av Walter Mitty, lördag, juli 24, 2010, 20:17 (5047 dagar sedan) @ Håkan

Dels att boven kan vara en sliten matarpump i dieselsystemet, så att den funkar när den är kall men när den är varm är internläckaget stort och den klarar inte att mata fram tillräckligt med bränsle. Låter ganska så plausibelt för mig.

Iofs inte alls otroligt, men borde inte pumpen ha haft en hel del verksamhet bakom sig då, alltså gått mycket? Vilket sällan är fallet ... på några båtar har jag haft motorgångmätare (??) och brukar komma upp till 50 tim /år, men låt oss vara generösa och dra till med 100 tim/år, vilket inte borde vara tillräckligt för slitage.


Dels att boven kan vara avgaslimpan. Min chef hos min uppdragsgivare sade sig ha haft exakt samma problem en längre tid, och efter att ha konstaterat rostskador och porer i avgaslimpan vilka gav oönskad kylning av bränsleinsprutningen, och därför byte av limpan, så funkade motorn klockrent.

Att Volvos avgaslimpor rostar är välkänt, det kan tänkas ge lite problem med mottryck tex, som ju för all del kan ha effekter på tomgången.

Intuitivt skulle jag hålla med Håkan, matarpumpen låter fint (logiken känns rätt, trots ovanstående), men innan kostsamma insatser - varför inte kolla avgaslimpan? Är den rostig?

På den tiden jag hade Volvo ställde jag upp tomgången med bottenjusteringen på gasreglaget - inte så snyggt, men det gav önskat resultat.

/Walter


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum