Avatar

VP frågor

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, juli 25, 2010, 18:15 (5046 dagar sedan) @ hans

Om matarpumpen är liknande som på de äldre MD2B är det troligt att det kan vara nåt lurt med den. Min gamla snipa hade sån motor, matarpumpen kunde jag ta bort och isär med förbundna ögon, fjädrar och ventiler... Till slut köpte jag en ny pump, den var kapslad och gick inte att ta isär, sen slutade det krångla. Vill minnas att min varvsguru Åkerström sa att matarpumparna ofta jäklades.
Men mina symptom var annorlunda, motorn stannade när jag var ute och for, sen var det bara att kasta ankar, ta i sär och jävlas. En gång hittade jag en liten bakelitflisa innen pumpen, en ventil kunde inte stänga då.
I min båt har jag en 25 liters dagtank, soppan rinner på självtryck till motorn. En elpump, som jag startar då och då drar upp dieseln från huvudtanken. Skulle elpumpen paja kan jag pyttsa i mer diesel i dagtanken från en dunk.
Om du kunde rigga upp en provisorisk dagtank liknande min, och sen körde motorn varm och den sen gick att både stänga av och starta normalt är det ju solklart att det är matarpumpen som är problemet.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum