Avatar

Nu är jag förbannad

av Håkan, Göteborg, torsdag, juni 10, 2010, 18:27 (5087 dagar sedan)

Var till SeaSea i dag för att kolla montagemåtten på det där annorlunda påfyllningsbeslaget för diesel men fann att hålbilden var annorlunda än det jag har och även om anpassningen varit enkel drog jag mig lite och tänkte på att jag ju nu har en bättre tätning än tidigare i mitt befintliga.
Men jag kom i samspråk med en av de yngre män min vän butikschefen har anställt och vi talade om detta med vatten i dieseln och att diesel numera är mer att betrakta som matolja än bränsle och vi så att säga fann varandra.

Och han berättade att SeaSea säljer ett tillsatsmedel som både absorberar vatten i bränslet och smörjer och frostskyddar och det hette Red Line ochjag köpte en flaska som enligt bruksanvisningen skulle räcka till över niohundra liter diesel och jag slog i generöst för annars skulle jag ha den flaskan tills jag möter den slutliga hamnkaptenen.
Det blev väl sådär dubbel dos och det innebär att jag blandade en promille i bränslet och det passar bra för jag håller den gränsen för mig själv också, ju.

Jag hade nämnt detta med "riktig" diesel och hur den smörjer motorn bättre, vilket ju Cptn G berättat i en tråd, och den unge mannen på SeaSea lovade mig att Red Line skulle åstadkomma just detta och att motorn skulle gå tystare och bli mer lättstartad och guld och gröna skogar nämndes kanske också.

Då jag startade min motor i eftermiddags, med min vanliga skeptiska inställning att inget är så bra som de säger, var jag inställd på att varje liten förbättring endast skulle bero på önsketänkande, och så drog jag igång.

Vad händer? Motorn startar direkt, lägger sig på tomgångsvarv efter att jag varvat ett ögonblick för att få igång laddning och varvräknare, och sedan lyssnar jag.
Vad fan...

Varvar lite för att kolla. Tomgång igen. Varvar upp till sjuttonhundra med frammen i och lyssnar.
Tillbaka till tomgång.
Upp igen till tvåochtvå med framdrift och lyssnar.

Ingen tvekan. Det stämmer. Motorn går så mycket tystare att det är kusligt.
Stannar. Startar. Stannar igen. Startar igen och varvar lite.
Ett mjukt jämnt brummande, helt fritt från det där typiska dieselknacket i bakgrunden till brummet.

Vad säger alla andra upare? Andra som kör med Red Line, eller liknande?
Vad skall man tro numera när en ung försäljare i en båtbutik och hans produkt gör det den påstås göra?

Vadå..? varför jag är förbannad?
Det är väl självklart? Dels är jag förbannad på alla jävla miljötalibaner som fördärvar verkligheten för sina heliga kors skull och tvingar oss att köra motorer på samma föda som dessa kor.
Dels är jag förbannad på oljebolagen som inte blandar i denna typ av smörjmedel redan från början, det behövs ju inte ens den där promillen utan bara en halv och det skulle nog till och med en helig ko kunna svälja.

Håkan
vred


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum