Avatar

Logiken i sammanhanget - tändförbättring

av Seawolf @, fredag, juni 11, 2010, 09:40 (5086 dagar sedan) @ Håkan

Det bör vara klart i denna fas av diskussionen att ljudförbättringen kommer sig av att på ett eller annat sätt har tillsatsen orsakat att mängden oantänt dieselbränsle som hinner komma in i förbrännllsatseringsrummet innan antändningen sker är själva orsaken till ljudförbättringen.
Sen kan det bero på tändförbättrande och/eller pump/spridarförbättrande smörjning.

Samtidigt vill jag påpeka att en modern diesel med högtrycksinsprutning (common rail, pump-düse etc - bortåt 2000 bars tryck) har en pump och insprutningsmekanism som inte har den minsta tekniska likhet med de gamlas mekaniska pumpar och insprutare (typ 100 bars tryck). Det är tämligen oklart om samma typ av tillsats kan påverka även de modernare. Men förtjänsten att blanda lite kolväten med kilopriser på 10-30 kronor, och sen sälja dem decilitervis i små söta flaskor för flera hundra kronor är förstås lukurativt, så så länge folk tror på magi så....

Vad gäller låga halter tillsatser vet de som lekt med hobbymotorer av glödstiftstyp att även mycket små halter av nitrometan kan göra stor skillnad.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum