En fundering kring tillsatsmedel.

av Gunnar S ⌂, fredag, juni 11, 2010, 10:13 (5086 dagar sedan) @ S-B A-son

Är verkligen våra motorer så illa konstruerade att man uppnår optimal gång först genom att tillsätta diverse medel i bränslet?
Knappast.

Eller att tillverkaren "glömt" en liten petitess som smörjningen av insprutningspumpen så att man egentligen skulle tvingas tillsätta 2-taktsolja eller andra mysko vätskor med fantastiska egenskaper för grejorna skall hålla/fungera som avsett.
Knappast.

Spontant tror jag att om Red Line eller annat jox får motorn att gå tystare (förbränna bättre) så är något fel. Om spridarna är slitna, insprutningspumpen feljusterad eller om förbränningsrummet fullt av koksavlagringar från 2-taktsoljan man tyckte sig behöva vet jag däremot inte.

Min uppfattning är att säger inte motortillverkaren att jag skall tillsätta det ena eller det andra så gör jag inte det heller. Och i min motors instruktion står det i klartext - inga bränsletilsatser behövs, eller ens får användas.


Förresten, för ett par år sedan såg jag att man kunde köpa någon slags elektromagnethistoria som skulle klämmas runt bränslerören. Magnetfältet joniserade molekylflödet och fick dem att oscillera i fas med lufthastigheten och skapade därmed en turboeffekt. Eller något liknande.
Apparaten funkade lika bra på både på diesel och bensinmotorer. Sannolikt på Sterling- och råoljemotoer också.
Om jag minns rätt skulle den ge en 15% effekthöjning och en lika stor minskning i förbrukning.
En sån vill jag ha, den är bra för både min ekonomi och för miljön. Var kan man köpa en sådan?

Jag har också hört att ett det finns speciella gummiband man kan koppla till mantåget och som sedan släpar i vattnet. Dessa avleder statisk elektricitet och man blir inte sjösjuk. Fantastisk produkt.
Beautiful plumage, this Norwegian Blue.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum