Avatar

Funderande

av Håkan, Göteborg, fredag, juni 11, 2010, 19:52 (5085 dagar sedan) @ Excel 319

Som svar till Coppertail och Excel 319 som båda ställer den bra frågan hur medlet kunde ge så snabb effekt kommer här en lite utförligare beskrivning av detta skeende, framtida historiker har jag också i åtanke.

Jag hade fyllt cirka tjugofem liter diesel i tanken efter rengöringen och kört motorn en stund på det. dagen efter köpte jag The Snake Oil och slog i en dutt i en tjugoliters dunk som sedan fylldes med diesel och denna tömdes därefter i min tank - tankens innehåll kan alltså förutsättas ha blivit en redan välblandad soppa.

Min diesel, liksom alla dieslar förmodar jag, cirkulerar en större mängd bränsle genom pumpen och insprutningspumparna än vad som går in i cylindrarna, det är en slinga genom insprutningspumparna med återledning till tanken och denna slang till tanken blir rätt varm vid gång. Det är alltså ett rätt bra flöde i systemet.

När jag startade gick motorn igång direkt och jag varvade upp någon sekund för att laddningsreläet skulle slå till så att jag fick spänning i systemet och så att varvräknaren skulle visa något, därefter lät jag motorn gå några sekunder på lite högre varv än tomgång och först efter att jag dragit av helt började jag lyssna sådär ordentligt.

Det verkar alltså inte helt orimligt att snakeoilblandningen hunnit fram till insprutningspumparna och in i cylindrarna, och det stärker då Seawolfs analys att det hela mer handlar om höjt Cetanvärde och bättre förbränning än om smörjeffekten på rörliga delar. Smörjeffekten enbart borde ha tagit lite mer tid att visa sig så tydligt.

Man lär så länge man lever, eller upar.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum