Avatar

Människan, en fredlig apa

av Håkan, Göteborg, torsdag, februari 02, 2012, 16:34 (4469 dagar sedan) @ Pinja

Alltid kul att resonera och dividera om sånt här, Pinja, och min syn på kärnor av sanning i bibeln är att det mest handlar om den blinda hönan och kornet i så fall.
Så stora tidsspann, så många stora och små kufar med virriga vidskepligheter de vill övertyga andra om, i stort sett inget bevarat i skrift i form av ögonvittnesskildringar utan ofta fjärdehandsnedteckningar hundra år senare, osv osv.

Nä, muntlig tradition är opålitlig redan efter hundra år, och för neandertalare att den vägen ge upphov till jättar skulle traditionen behöva berättas i flera tusen år. Inte en chans.

Och syndaflodshändelsen har inte ett uns av sanning i sig - var har du sånt ifrån Pinja? däremot har det i alla tider förekommit helt normala översvämmningar, och med varierande mellanrum stora och dramatiska sådana. Efter att den muntliga traditionen gjort sitt, i sådär hundra år...så har vi att hela jorden var täckt av vatten.

När vi ändå snackar religiösa frågor (jättetron är en sådan även om de flesta kanske inte inser det) så fundera över syndafloden och vem som enligt de religiösa ställde till med den och varför. Och vilka som skulle överleva, och varför.
Och försök sedan påstå att gud finns på riktigt och är god och bryr sig om alla och älskar alla lika mycket...

Håkan
ingen älskar mig


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum