Avatar

Människan, en fredlig apa

av Håkan, Göteborg, torsdag, februari 02, 2012, 18:41 (4469 dagar sedan) @ Pinja

Dementera var ordet, sa Bill...

Det finns ingen som ens kan gissa hur många storväxta byggnadsverk genom hela historien som har byggts i syfte att visa makt och inflytande, eller bara för att impa på andra, och ytterst få av dem finns kvar i dag. Några pyramider, en del ruiner runtom i världen och en del beskrivningar, mer eller mindre sakliga.

Kan mycket väl tänkas att det fanns en jättebyggnad någonstans som senare fått namnet Babels Torn och försetts med några dramatiska historier om hur det hela gick till och varför osv.

Edens lustgård däremot är en hundraprocentig myt, inklusive såväl orm som äpple.
Och det där nyset om hur en stor folkmassa gjorde paus i hundratusen år på sin väg ut ur Afrika...man vet fanken imej inte om man ska skratta eller gråta.
Det är en rätt märklig idé den där, att det handlade om en folkvandring, att deltagarna alltså medvetet var på väg någonstans.
Det enda som behövs är i stället att folkmängden så sakteliga ökar och behöver mer plats, och så finns det snart fler människor några kilometer längre bort än för några år sedan. Och så håller det på, och i områden som för några tiotusen år sedan var befolkade har det slutat regna lika mycket, så växter och djur man tidigare levde på finns inte kvar och därmed inte heller några människor i de delarna.
Det räcker att den samlade tyngdpunkten i en befolknings geografiska utbredning flyttar sig några tiotal meter om året, utan att en enda människa är "på väg" någonstans, och efter några hundratusen år är det bara negrer kvar i Afrika.

Ordet var dementera, sa Bull.

Håkan
dement


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum