Klimathotet

av Tomas E @, måndag, december 14, 2009, 18:37 (5265 dagar sedan) @ Seawolf
Ändrad av Tomas E, måndag, december 14, 2009, 19:03

Det kommer att ordna till sig med folkmängden. De som håller på att med hjälp av passande religioner hjärntvätta sina troende i det rättmätiga i att förslava sina kvinnor, skaffa så många barn som kvinnorna pallar för utan att tvärdö, plus att i guds namn ha ihjäl alla andra med fel tro och kultur kommer att öka dramatiskt. Särskilt om de upplysta tvivlarna försöker hävda sig med motsatta metoder.

Oj!

Det hade jag aldrig vågat skriva.

Ska bli kul att se vad reaktionen blir. - Kanske från någon som är missanpassad?

Det är bäst att jag inte ens håller med. Åtminstone inte så att det märks.

En annan faktor när det gäller befolkningsutveckling, som kanske även förnekare av olika slag kan hålla med om, är att vi under vår livstid kommer att få uppleva total antibiotikaresistens. Det var någon pappersblaska som skrev det, antagligen PK-DN, så även förnekare av olika slag får svårt att förneka detta. Det medför dels att vad som i dag betraktas som rutinoperationer (t ex byte av höftled, ryggoperationer, etc) kommer att göras endast i undantagsfall, dels att medellivslängden beräknas sjunka med tio (10) år (jo, det stod faktiskt så).

Såvida inget av våra vanligase läkemedelsbolag får för sig att forska fram nya antibiotika att sätta i händerna på överförskrivande läkare Runtomivarstans på jordklotet och sen är vi där igen. - Läkemedelsbolagen forskar f n inte om nya antibiotika därför att det inte är lönsamt och de låter sig - hittills - inte tvångskommenderas av myndigheterna i detta avseende. Och myndigheterna har - hittills - inte börjat forska själva, eftersom de fria marknadskrafterna - hittills - har befunnits vara lämpligast när det gäller framtagningen av nya antibiotika. Vi talar nu om samma fria marknadskrafter som inte utvecklar nya antibiotika med motiveringen att det inte är lönsamt och närliggande fria marknadskrafter (i klartext: läkare) överförskriver antibiotika left-and-right, eftersom det ger klirr i kassan när okunniga patienter får antibiotika som antingen inte ger någon effekt, eller som de även annars inte borde ha.

Man kan väl anta att man inte får fram nya antitiotika över en natt och att det därför inte kommer att finnas några verkningsfulla alternativ under en övergångsperiod, men att sen nya kommer, som funkar ett tag, osv.

Jag har läst samma sak minst två gånger, men ser fram emot att bli emotsagd av någon som vet bättre, någon som vet annat. Det finns en person här på planket som jag vet besitter sakkunskap inom området. Min diskretion förbjuder mig att peka ut honom, men som sagt, jag blir gärna oemotsagd.

P.S. Jag fick antagligen någon enstaka penicillinkur när jag var liten, kommer inte ihåg. Sen har det varit stopp. Antibiotika slår ut immunförsvaret och bör därför även av kortsiktiga hänsyn till individen undvikas in i det längsta. För en normalfrisk människa finns det inget som gör en så frisk som en genomgången sjukdom av hyfsat övergående karaktär. (Min husläkare säger att 80% av de åkommor han behandlar skulle läka ut av sig själva inom en månad. Varför skär man då inte ner på denna form av vård?)

Slut från amatörhusläkaren!

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum