Avatar

Klimathotet

av Håkan, Göteborg, måndag, december 14, 2009, 22:46 (5265 dagar sedan) @ P.Griffin

"Ingenting är omöjligt. Att det inte fungerar i Kina säger inte att ett globalt införande inte skulle fungera. Detta måste naturligtvis ske i samförstånd alla länder emellan och underlättar säkert när alla inser vart överbefolkningen kommer att medföra. Artikelförfattaren har rätt när hon påpekar att överbefolkningen inte ens finns med på agendan i Köpenhamn, mycket märkligt, liknar strutsen med huvudet i sanden..."
Skrev P Griffin.

Visst är det bra med optimism, P Griffin, men den måste liksom allt annat funka i verkligheten förr eller senare.

Såsom:
Om man vill införa globalt något som man inte kan få att funka i Kina, hur gör man då? Kina är en del av globen.

Samförstånd alla länder emellan...en av de bästa definitionerna på det omöjliga som jag har sett. Bortemot tvåhundra länder med några tusen språk och några dussin religioner och halva befolkningen analfabeter eller nästan, och med mindre kunskap om resten av världen än till och med svenskar har om amerikas olika stater. Och dessa är de "alla" som förväntas inse saker och i global solidaritet bara lägra sin fru en gång i livet, eller om de har tur och de träffar mellan perioderna några gånger. Dvs så länge vi låter påven och mullorna existera och bestämma att preventivmedel är en synd mot gud.

Det finns en orsak att överbefolkningen inte är på agendan i Köpenhamn, de har det där med att försöka få ett samförstånd alla länder emellan att hantera och vill nog inte ha för många bollar i luften samtidigt.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum