Klimathotet

av P.Griffin, måndag, december 14, 2009, 22:31 (5264 dagar sedan) @ Håkan


Artikeln som länkades till nämner några siffror som visar att jordens befolkning sjunker endast långsamt även om ettbarnspolitiken genomförs konsekvent. Först om ett århundrade är vi tillbaka ungefär i den folkmängd jorden hade när jag föddes strax efter världskriget. (Nej, det andra, lustigkurrar.)

Det är väl bättre att den sjunker om än långsamt än att befolkningsmängden eskalerar och vi hamnar i situationer där vi krigar om vatten och beboelig mark.

Men dels är ettbarnspolitik en omöjlig sak att genomföra, en av artikelns falskheter är att antyda att det fungerat i Kina. Men Kinas folkmängd ökar hela tiden, alltså föds det mer än två barn per kvinna i genomsnitt i Kina.
Ytterligare effekter som mord på nyfödda flickor, ökande prostitution och även kidnapping av barn och traffiking genom det stora överskott av män som blir följden skall inte heller underskattas, även om de kan minskas genom ökad bildningsnivå och utrotande av vissa traditionella och religiösa ideér.

Ingenting är omöjligt. Att det inte fungerar i Kina säger inte att ett globalt införande inte skulle fungera. Detta måste naturligtvis ske i samförstånd alla länder emellan och underlättar säkert när alla inser vart överbefolkningen kommer att medföra. Artikelförfattaren har rätt när hon påpekar att överbefolkningen inte ens finns med på agendan i Köpenhamn, mycket märkligt, liknar strutsen med huvudet i sanden...

En annan falskhet är att utelämna det problem som någon redan nämnt i tråden, det demografiska problemet med allt fler äldre i förhållande till yngre, pensionärer i förhållande till arbetande som försörjer dem via skatten. Med en ettbarnspolitik övergår detta från att vara ett allvarligt problem till att bli en total katastrof.

Till en början blir det säkert så att de äldre blir fler än de yngre men det går säkert att lösa på något sätt tills födandet och dödsfallen har stabiliserat sig...

Och är vi inte alla överens om att det är positivt för barn och barns utveckling att ha syskon?
Själv är jag enda barnet så där ser ni.

Jovisst Håkan men detta är en stor bagatell i detta sammanhanget:-)


Håkan

--
Mjausi..that's my lawyer


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum