Homo & statskyrkan

av Peter K ⌂, Stockholm, tisdag, december 15, 2009, 13:24 (5264 dagar sedan) @ Tomas E

Visst är det så att statskyrkan, som ju är (nästan) hela svenska folkets kyrka för sin debatt för ganska öppen ridå. Men, de små samfunden är det garanterat mer slutet i. Dessa är mer att jämställa med de små muslimska församlingar som finns runt om i Sverige. Vi har ju inte direkt en muslimsk statskyrka i det här landet.

Problemet är som jag ser det alltid den fundamentalistiska religionen, personer som kallar sig skrifttrogna och renlärliga och som följer skrifter som är skrivna för 1500 år sedan eller mer. Om de sedan kallar sig judar, kristna, muslimer eller annat spelar mindre roll. Religion skall avnjutas i lagoma doser anser jag, om man nu tvunget måste ägna sig åt sådant.

Anledningen att jag hoppade av debatten tidigare är inte att jag surade, utan jag tyckte den ballade ur totalt och blev alltför onyanserad. Framför allt glömdes det bort att man pratar om människor, olika individer. Man buntade ihop i princip alla icke-svenskar med varandra och målade på dem likartade åsikter. Oddsen att det är så är är gissningsvis ganska liten. Titta bara på oss som skriver här i forumet. Ganska olika, va?

--
So Long, and Thanks for All the Fish


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum