2

av Tomas E @, måndag, mars 15, 2010, 12:35 (5176 dagar sedan) @ Håkan

Skrämmande Håkan, vad vi är ense i mycket. Måste fundera ut något som vi kan vara oense om och tjafsa om istället för att krafsa.

Den absolut punchigaste reaktionen på Vilks jag har läst står Nalin Pekgul för (ordförande S-kvinnoförbundet, inflyttad kurd,m m). Hon har tidigare gjort klart att hon betraktar sig som "sekulariserad muslim". Denna sekulariserade karriärpolitiker har nu förkunnat att hon är oerhört "sårad" av Vilks streckteckning.

Hur kan man vara sekulariserad och muslim samtidigt? Är det möjligt? Contradiction in terms säger man på engelska, kommer inte på någon bra svensk översättning. Självmotsägelse kanske det finns något som heter? Om den här tämligen försvenskade karriärpolitikern reagerar så här stenåldersmässigt kan man ju befara att aggressionen bland andra i den enmiljardersminoritet som den övriga världen förväntas behandla med silkesvantar kommer att fortsätta att ta sig extrema uttryck.

I Europa har vi i allt väsentligt gjort oss av med det ok som religionen innebär - trodde vi. För just som vi var klara med vår egen sagobok måste vi nu ta itu med nästa sagobok och dess en miljard läsare. Och det största problemet är just att problemet i allt ökande omfattning görs till vårt genom att allt fler bokstavstroende sagoboksläsare tillåts flytta hit.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum