2 + ?

av Walter Mitty, tisdag, mars 16, 2010, 07:54 (5175 dagar sedan) @ Håkan

Så om Tomas E uppfattar det som att han och jag är ense i mycket, så kan Walter Mitty därmed slå fast vem jag är och vad för åsikter jag "torgför".

Mja, Håkan, det framgår mycket tydligt i de inlägg du gör.


... för att jag inte torgfört andra åsikter än att lagar skall följas och att folk som mördar sina döttrar inte skall accepteras och inte heller de värderingar de har. Du må ha andra åsikter och torgföra dem.

Det var ju snällt av dig att också jag får utöva lite yttrandefrihet.
I ditt eget torgförande är det dock så Håkan, att du systematiskt väljer dina exempel - det finns alltid en udd riktad åt ett visst håll. Det var det hållet Thomas E lyfte fram - riktigt obehagligt blev det, inte sant.

Beträffande det där med medmänsklighet, Walter Mitty, så har jag mycket av sådant och som ett exempel är den riktad till Fadime och inte till hennes far.

Snälla Håkan, nu får du läsa ordentligt. Mitt svar var riktat till Thomas E, specifikt "medmänsklighet" avsåg hans utläggningar om bokstavstroende (av en viss sort) som skulle tvingas på oss.

Känner du för det, får du såklart ta åt dig av detta också. Men skall jag vara riktigt ärlig har jag inte tvivlat på din medmänsklighet.

Och slutligen, mitt sätt att invända mot ordet "men" i samband med yttrandefrihet är ett måhända lite dramatiserat försök att slå fast att yttrandefriheten inte får inskränkas. Har du en annan åsikt, Walter Mitty?

Håkan, detta är din vanliga metod: Formulera dig fram till en fråga som andra skall svara på, gärna omöjliga sådana. (Har du slutat slå dina barn? Som en annan fin fråga, men för jisse namn, ta inte åt dig nu, Håkan).

Min åsikt är att med alla rättigheter och friheter följer ett ansvar. Missbrukas rättigheterna så skiter det sig. Att köra på och ensidigt kräva rättigheter utan att ha något som helst perspektiv, utan att ta något ansvar för vad man gör - då blir det så småningom inskränkningar.

Man kan tro att yttrandefriheten är absolut, och inte har några som helst begränsningar. Men så är det inte i verkligheten, det har många publisister m fl fått erfara när de trott att det räcker med att åberopa yttrandefrihet för vad som helst.

Fallet LV är så dumt att det inte är värt att ödsla mycket krut på. Det är just mer diskussion kring sig själv han är ute efter - i sakfrågan har han inte tillfört ett barr, precis som med hans andra sk konstverk.


Walter
allt intensivare anti-nihilist


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum