Avatar

2 + ?

av Håkan, Göteborg, torsdag, mars 18, 2010, 08:05 (5173 dagar sedan) @ Walter Mitty

Tack för ditt inlägg, Walter Mitty, skall försöka ge ett par kommentarer till de i mitt tycke viktigaste bitarna och vi får se om du trots din avslutning kanske får lust att skriva något igen.

Om det "anses" föråldrat att se yttrandefriheten som absolut vill jag gärna veta vem eller vilka som "anser", och på vilka sätt yttrandefriheten enligt dessa skall begränsas. Kanske någon annan kan svara om Walter Mitty inte vill.

Jag har inte haft några djupare diskussioner med Tomas E om politik eller invandring men jag har en känsla av att han har en del åsikter jag inte delar. Det är till och med möjligt att han har en del åsikter jag tar kraftigt avstånd från. Jag vet alltså inte detta lika säkert som Walter Mitty eller Gunnar S.

Påståendet att Tomas E skrivit ett inlägg "med mycket tydlig udd mot invandrare och bokstavstrogna..." är ett exempel på den falska debatteknik som jag tycker så illa om och som jag bråkar om, mest med Gunnar S.
Om vi tänker på samma inlägg, Walter Mitty, så vände sig Tomas E mot bokstavstrogna, dvs de som vill införa särskilda lagar i Sverige för muslimer. Inte mot invandrare OCH bokstavstrogna. Viktig skillnad.

Det är naturligtvis möjligt att Tomas E skrivit något ytterligare som är negativt och inkluderar invandrare i allmänhet, men det har jag då missat och lär väl aldrig få veta heller att döma av tidigare försök att få veta vad som ligger bakom påståenden.

Likaså hittar jag inget som motiverar ditt påstående att han bara skulle rikta sig mot muslimer men skulle acceptera bokstavstroende judar. Själv anser jag ultraortodoxa judar ha precis lika vedervärdiga värderingar som de värderingar som sharialagar bygger på.

Och återigen angående det där med att "slutsatsen är given", att jag enligt Walter Mitty står bakom allt Tomas E tycker bara för att Tomas E skrev att vi verkar tycka lika i frågan om yttrandefrihet, så länge jag inte "klargör" var jag står. Kanske har jag gjort det nu.

Hur skulle det vara med ett motsvarande klarläggande från andra, i de åsikter jag faktiskt för fram:
Att svenska lagar och inte sharialagar skall följas av de som bosätter sig i Sverige, och att värderingar som leder till kvinnoförtryck och till och med mord på döttrar inte skall tolereras.

Slutligen, Walter Mitty vill ha det till att det finns två fokus i denna tråd, yttrandefrihet och främlingsrädsla. Jag tog upp yttrandefriheten och inget annat. Och jag är inte rädd för främlingar.

Uppriktigt tack för ditt inlägg, Walter Mitty, hoppas vi träffas nån gång på riktigt.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum