10

av Tomas E @, söndag, december 16, 2012, 11:09 (4163 dagar sedan) @ Peter K

Orsaken till att jag avskyr SD är att jag anser att en människa är en människa. Titta på oss här, till exempel. Vita män som har anknytning till båtliv. Ändå är vi väldigt olika som personer. Samtidigt tycker många att det är OK att bunta ihop grupper som är så stora som att de kommer från ett visst land där man har en huvudreligion (t ex islam) i samma grupp och påmåla dessa gemensamma egenskaper.

1) Vad du åtminstone ibland gör är att du förnekar att det finns kulturella skillnader och i förlängningen förnekar du därmed även att det finns olika kulturer.

Därmed går du emot årtionden, eller t o m århundranden, av forskning, inom discipliner som t ex historia, kulturgeografi, antrologi, sociologi, som har försökt att just kartlägga och förstå sådana skillnader. Det vore intressant att få veta vad du stöder ditt ställningstagande på.

2) Det kanske finns personer, som hävdar att alla individer inom en grupp har gemensamma egenskaper. De personerna får i så fall svara för sig själva.

Däremot står det klart för alla som inte är ideologiskt förblindade att det finns skillnader mellan grupper. Det vore enfaldigt och rent ut sagt farligt att bortse från detta vid beslut på policynivå. Policybeslut inom alla andra områden fattas på grundval av aggregerade data. Det finns inga skäl till varför man inte skulle göra det inom just invandringspolitiken. Det mest flagranta och högst oroande exemplet är vissa väl definierade gruppers överrepresentation inom kriminalitetet.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum