10

av Tomas E @, måndag, december 17, 2012, 11:27 (4161 dagar sedan) @ Peter K

Diskussionen med dig känns just nu som en motsvarighet till jaktens "att skjuta på ett rörligt mål", eller heter det "rörigt mål"?

Vi är inte överens om mycket i den här tråden, men just det är vi väldigt överens om. Tyvärr gäller detta inte bara just i den här tråden, utan är väldigt talande för Håkans debatteknik. Han insinuerar, backar, krånglar sig ur... men aldrig rakt på.
Jag tycker...
Jag anser...
...

I mitt inlägg ställt till Håkan spelade jag avsiktligt dum för att tvinga honom att förtydliga sig.

Vad är det för fel med att använda uttryck som "jag tycker" och "jag anser"?

Invandringsdebatten präglas av dålig koll på fakta i kombination med ett moraliserande över andras åsikter. Jag tycker t ex att man mycket väl kan tycka att vi ska ha massinvandring, men jag respekterar inte den som hävdar att massinvandringen inte leder till kriminalitet, ekonomiska påfrestningar och allmänt försämrad livskvalitet för svenskarna i kombination med (på sikt) välfärdsstatens avskaffande.

Jag känner en kille som av någon sorts moraliska skäl tycker att gränserna ska rivas och att alla ska få bosätta sig var de vill. Samtidigt erkänner han att fri invandring leder till kaos. Jag delar inte hans tyckande, men respekterar honom därför att han är ärlig.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum