10

av Peter K ⌂, Stockholm, måndag, december 17, 2012, 16:30 (4161 dagar sedan) @ Tomas E

Diskussionen med dig känns just nu som en motsvarighet till jaktens "att skjuta på ett rörligt mål", eller heter det "rörigt mål"?

Vi är inte överens om mycket i den här tråden, men just det är vi väldigt överens om. Tyvärr gäller detta inte bara just i den här tråden, utan är väldigt talande för Håkans debatteknik. Han insinuerar, backar, krånglar sig ur... men aldrig rakt på.
Jag tycker...
Jag anser...
...


I mitt inlägg ställt till Håkan spelade jag avsiktligt dum för att tvinga honom att förtydliga sig.

Vad är det för fel med att använda uttryck som "jag tycker" och "jag anser"?

Det är precis så man borde uttrycka sig ja - om man tycker något.

Invandringsdebatten präglas av dålig koll på fakta i kombination med ett moraliserande över andras åsikter. Jag tycker t ex att man mycket väl kan tycka att vi ska ha massinvandring, men jag respekterar inte den som hävdar att massinvandringen inte leder till kriminalitet, ekonomiska påfrestningar och allmänt försämrad livskvalitet för svenskarna i kombination med (på sikt) välfärdsstatens avskaffande.

Jag känner en kille som av någon sorts moraliska skäl tycker att gränserna ska rivas och att alla ska få bosätta sig var de vill. Samtidigt erkänner han att fri invandring leder till kaos. Jag delar inte hans tyckande, men respekterar honom därför att han är ärlig.

Jag tycker inte vi skall ha en fri invandring.
Och - det har vi ju inte heller.
Varje person som vill flytta hit skall prövas huruvida man har skäl för sin önskan, vilket vi också gör. Sedan borde prövningen gå att göra betydligt snabbare än den görs idag. Att vänta på besked om du får stanna här, eller skickas tillbaka till ett helvete där landet är i kaos, eller du förföljs för dina åsikter, ditt kön, din religion eller sexuella läggning osv måste vara fruktansvärt.

Jag tycker också man måste se till möjligheten att man - när förutsättningarna ändrats i landet man flydde från - återvänder, eller åtminstone majoriteten av de som en gång flytt.

--
So Long, and Thanks for All the Fish


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum