Avatar

10

av Seawolf @, söndag, december 16, 2012, 16:32 (4162 dagar sedan) @ Peter K

Kulturer har inget med könsroller att göra.
Titta på hur vår egen kultur ser ut. Menar då inte hur den ser ut idag, för vår syn på jämställdhet är något vi jobbat fram, och fortfarande jobbar med. Titta hur det såg i vårt land när prästerskapet hade större inflytande över våra liv. Det är fortfarande samma kultur, men inte i samma utvecklade form.

Låt oss se på logiken i detta. Eftersom vår "kultur" (attityder, vanor, lagar och sedvänjor) tidigare i historien var sådan att kvinnor (och andra grupper) inte hade samma grad av jämlikhet som idag, delvis beroende på att landet då blev påverkat av prästerskap med sina -ismers förkunnade, så kan vi inte jämföra dagens svenska "kultur" med andra, t.ex. sådana där kvinnor (och andra grupper) inte har samma grad av jämlikhet som vi har idag, beroende på att dessa andra "kulturer" är påverkade av prästerskap med sina -ismers förkunnade, och har uttalade, nedskrivna och uttrumpetade strävanden att lagstadga om att detta är enda sanna läran som med våld skall implementeras i resten av världen. Sieg Heil, eller vad dess motsvarighet nu heter i den "kulturen".

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum