10

av Peter K ⌂, Stockholm, måndag, december 17, 2012, 16:40 (4162 dagar sedan) @ Seawolf

Frågan gäller:
- Om kriminalitet härrör från dålig social anpassning, fattigdom och arbetslöshet, och om detta i alltför hög omfattning skapas på grund av mängden av invandrare och deras "vadvinuskallkalladet" samt bristen på förmåga för det svenska samhället att medverka till att de hitkommande kan komma igång socialt och få ett jobb och bli självförsörjande, då spelar det ju ingen roll vad i detta som är orsak eller verkan - felet ligger i den svenska invandringspolitiken oavsett.
Alternativet vore ju att skylla det obestridliga eländet på de enskilda invandrarna, vilket i de allra flesta fall vore befängt - de vill hit för att få ett bättre liv. Vilket i så fall också skulle bero på en felaktig invandringspolitik.
Man kommer till den slutsatsen vilka tankevägar man än tar.......

Man kan ju också tänka sig att det ligger i ett grundläggande problem i samhällsstrukturen där det inte lönar sig att arbeta. Eller att arbetsmarknadspolitiken är åt helvete, eftersom det är bättre att folk går arbetslösa om staten betalar för det, än att resurserna används för de jobb man faktiskt kan klara av, alternativt skolas in i enkla yrkesutbildningar?

För såklart är jobb vägen till mycket.
Man känner stolthet över att försörja sig själv. Man lär känna andra människor utanför sin släkt och kultur, även om man kanske inte blir bästa vänner. Man lär sig språk och sociala koder i samhället.

För femtio år sedan fanns jobb för den som var riktigt lågt kvalificerad. Men, killen som sopar verkstadsgolvet är bortplockad. Det är inte fint att städa efter andra - du skall som vid din egen maskin.
Killen som skottar snö, sopar gatan likaså. Eller så är de gästarbetare från valfritt östligt grannland.
Osv.

--
So Long, and Thanks for All the Fish


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum