10

av rigaskräcken, söndag, december 16, 2012, 15:01 (4163 dagar sedan) @ Tomas E

Antingen gör man som idag, inga jobb till invandrarna, då har de det lite sämre än oss och vi känner att de är en belastning.


Menar du på full allvar att det inte finns invandrare som arbetar?

Eller så integrerar vi dem och märker då raskt att de jobbar mer än oss och rimligen tjänar mer, hände på 50 alet om jag förstått rätt, då klagade vi på att e förstörde ackorden i skog och industri.


"Eller så integrerar vi dem" antyder att det skulle vara "vårt" fel att så många invandrare inte arbetar. Tror du på fullt allvar att en arbetsgivare är intresserad av arbetskraft som inte ens kan läsa och skriva på sitt eget språk? Som en grek-svensk ägare till ett städföretag uttryckte det för mig: I Sverige måste man ha grundläggande IT-kunskaper för att kunna få arbete på ett städföretag.

Uttycker jag mig så oklart.

Nej jag menar inte att det inte finns invandrare som inte arbetar.
Jag menar att det är få av de som kommer från afrikas horn eller syrien idag som får jobb.

Vet inte vems fel det är att de inte arbetar men jag ser ett problem.
Det är höga krav på arbeten även med lägre lön, exempel där jag har på fötterna.

Städare, minimilön ca 14000 kr, ska kunna förstå svenska, läsa innehålsförteckning och städinstruktioner. 2,5 min ska det ta att städa en toalett tex. Utifrån sådana tidsstudier läggs arbetet upp (Danderyds sjukhus 2008 ). Arbetstid 0600-1500. Minsta slarv=varning, tre varningar=avsked

Apotekstekniker, 22000 kr/mån efter 10 år i yrket och 2 års utbildning.

Vad tänker vi oss att folk som inte pratar svenska eller kan läsa eller kan ett yrke ska tjäna?

Och något man tydligen inte får säga högt. I många länder skule det inte falla mannen in att göra något tyngre enformigt arbete. Ta skolorna i Tensta ocjh Rinkeby där systrarna tvingas bära brödernas skolböcker.

Riga


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum