10

av Peter K ⌂, Stockholm, måndag, december 17, 2012, 16:23 (4162 dagar sedan) @ Tomas E

Klart det finns olika kulturer.


Klart att du, ställd mot pa-väggen, tvingas erkänna det.

Har aldrig påstått att det inte finns kulturer.

Men, ingen kultur är bättre än en annan.


Jag köper detta. Jag tror inte att någon med hjälp av logik kan bevisa att en kultur är bättre en annan, därför att varje sådant resonemang kräver en tidigare nivå av resonemang och varje ny nivå innebärande tyckande och tyckande är alltid subjektivt. I Sverige har vi ett statsskick, som bl a baseras på mänskliga fri- och rättigheter. Jag tycker det är bra. Andra tycker att det är dåligt. Jag kan inte "bevisa" att jag har rätt. Däremot kan jag hävda min rätt att inte vilja få in människor, som inte delar det jag och de flesta andra svenskar (subjektivt) tycker är rätt och bättre än motsatsen. Och jag gör det och kommer att göra det med kraft. Svenska kulturrelativister föraktar jag mer än de människor som t ex vill införa sharia-lagar.

Hur gör vi då med t ex de som vill rösta på SD och andra partier med liknande människovärderingar? De har en delar inte den människosyn med de övriga 90% av väljarna?
Kan vi förvisa dem till en lämplig del av landet?
Med samma logik som du har ovan...

Sen kan man ju fundera på vilka sorters länder, som köerna av invandrare är längst till: västvärlden eller t ex diverse länder i Mellan-Östern? Förvisso finns det de som återvänder från väst till Mellan-Östern, men hur många västerlänningar knackar på för att få bosätta sig i Saudi-Arabien? Står Peter K i en sådan kö?

Såklart står jag inte i en sådan kö.
Men kanske hade jag gjort det om det var inbördeskrig, svält eller annan misär i mitt land.

--
So Long, and Thanks for All the Fish


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum